Vilka betalningsalternativ finns att välja på?

På Lekmer har vi flera olika betalningsalternativ för att du som kund ska kunna välja det betalningssätt som passar just er. Du kan välja mellan kortbetalning, faktura eller delbetalning.

Kortbetalning
Väljer du att betala med konto- eller kreditkort så tillkommer det inga extra avgifter. Vi accepterar för närvarande enbart VISA och MasterCard. Kortbetalning hanteras av vår betalningspartner Dibs för att garantera snabb och säker betalning. När du väljer kort som betalsätt, kommer du slussas vidare till en säker sida på Dibs för kortbetalning. På den sidan väljer ni korttyp, anger kortnummer, giltighetsdatum, kortets säkerhetskod (cvv) samt kortinnehavarens namn. En kontroll genomförs så att kortuppgifterna stämmer samt att det finns täckning för köpet. Köpsumman kommer nu reserveras på ditt konto. När varorna skickas från Lekmer dras pengarna från ditt konto och den reserverade summan överförs via Dibs till Lekmer. Dibs, som hanterar kortuppgifterna uppfyller kraven för PCI-DSS. På Lekmer.se kan ni bara använda kort från svenska kortutgivare.

Faktura
När du väljer betalningsalternativet faktura, skickas din faktura till den mejladress du angav vid beställning. Observera att fakturan INTE skickas som vanlig post utan endast via mejl. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Skulle er betalning vara försenad, skickas en skriftlig påminnelse med påminnelseavgift ut. Vid försenad betalning utgår en påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta om 24% + gällande referensränta. Vid ytterligare försening tillkommer en lagstadgad inkassoavgift.

Om du returnerar varor och endast betalar för returavgiften samt de varor du väljer att behålla kan du logga in på mina sidor på Qliro.com och flytta fram förfallodatumet på din faktura för att din retur ska hinna registreras i tid.

Delbetalning
Du kan välja att delbetala ditt köp genom att välja Qliro konto eller delbetalning.

Med Qliro konto väljer du själv hur mycket du vill betala varje månad, dock minst 1/24-del av det du har kvar att betala eller lägst 50 kr. Årsräntan är 19,90% och en aviavgift om 29 kr tillkommer per månad. Månadsfakturan skickas per post från Qliro i mitten av varje månad.

Väljer du istället Qliro delbetalning betalar du ett fast belopp varje månad. Du kan välja mellan 3, 6, 12 eller 36 månaders delbetalning och belopp att betala bestäms utifrån delbetalningens längd. 3-12 månaders delbetalning är räntefritt och för 36 månaders delbetalning tillkommer en årsränta om 9,95%. En aviavgift om 29 kr tillkommer per månad för samtliga alternativ och månadsfakturan skickas per post från Qliro i mitten av varje månad.